Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Andi Down Sabadell i la Fundació Vodafone Espanya presenten un ambiciós projecte de formació en TIC
Notícies

Andi Down Sabadell i la Fundació Vodafone Espanya presenten un ambiciós projecte de formació en TIC.
04/05/2017

• El 2016 han rebut formació prelaboral en Noves Tecnologies 16 persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual d´Andi Down Sabadell.

Andi Down Sabadell i Fundació Vodafone Espanya han presentat aquest matí a la Casa Duran de Sabadell ´EnREDa2´, una iniciativa on l´objectiu és posar en contacte a empresaris de la zona i joves amb síndrome de Down per tal de que dialoguin i intercanviïn opinions sobre els beneficis que té la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, tant per a aquest col·lectiu com per a l´àmbit empresarial.

Aquesta acció de networking, que sorgeix a partir del programa de formació prelaboral “Yo me prep@ro” impulsat per ambdues entitats, ha permès que els empresaris puguin conèixer de prop a persones amb aquesta discapacitat intel·lectual candidates a incorporar-se com treballadors en les seves empreses. La interacció entre empresaris i possibles empleats ha servit perquè el sector empresarial trenqui prejudicis i falsos estereotips que històricament s´han relacionat amb la síndrome de Down.
I és que, tot i comptar amb la formació adequada i ser treballadors constants, metòdics i organitzats, tan sols el 5% de les persones amb síndrome de Down ha pogut demostrar les seves capacitats en aquest àmbit; per això és indispensable comptar amb el suport i la col·laboració del teixit empresarial. Així, gràcies a ´EnREDa2´, i mitjançant el diàleg i el plantejament de diversos jocs, els empresaris han pogut conèixer de primera mà les qualitats que aquests tenen aquests joves, a més d´apreciar els seus valors i les capacitats per al treball que posseeixen.

Per presentar aquesta iniciativa han estat presents a l’acte, el regidor d´Acció Social de l´Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernández; el tinent alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga; la presidenta d´Andi Down Sabadell, Dolors Pallàs; la responsable del programa formatiu ´´Yo me pre@ro” d’Andi Down Sabadell, Rosa Maria Casanovas; el responsable d´Administracions Públiques a Catalunya de Vodafone Espanya, Miguel Sáez; el subdirector de l´empresa la Residència la Font, Eduard Doz; el gerent del restaurant Madeixa, José Manuel Marques; el director de la Residència la Font de Sabadell, Xavier Doz i la directora de la botiga Kiabi Baricentro. Andrea De la Fuente.

Dolors Pallàs, presidenta d´Andi Down Sabadell ha destacat que la col·laboració amb Fundació Vodafone Espanya ´´ens ha permès mantenir el programa d´inserció laboral i seguir formant joves a l´empresa ordinària, en uns moments molt complicats per a l´entitat´´. Ha posat èmfasi en la importància de l´esforç realitzat ´´per aconseguir que les persones amb síndrome de Down participin i enriqueixin la societat, que formin part del teixit productiu, i compleixin amb els seus deures com a ciutadans´´.

Rosa Maria Casanovas, responsable del programa formatiu ´Yo me prep@ro´, ha recordat que ´´dels 21 usuaris d´Andi Down Sabadell que han passat pel programa, 11 eren dones i 10 eren homes´´. Ha comentat que ´´s´han superat els objectius de contractació: la meitat dels participants ha aconseguit un contracte de treball en una empresa ordinària´´. Pel que fa a convenis de pràctiques no laborals ´´un 86% dels participants del programa ha realitzat pràctiques en empreses ordinàries´´. A més, Casanovas ha esmentat que ´´s´ha contactat amb un total de 33 empreses, 28 de les quals s´han implicat en aquesta iniciativa. D´aquestes 28 empreses han sortit 11 contractes de treball i 18 convenis de pràctiques ´´.

Per la seva banda, Miguel Saez, responsable d´Administracions Públiques a Catalunya de Vodafone Espanya ha fet èmfasi en l´orgull i la responsabilitat de ser socis de DOWN ESPANYA i fomentar la innovació tecnològica en projectes com ´Yo me prep@ro´.

Gabriel Fernandez, regidor d´Acció Social de l´Ajuntament de Sabadell, ha comentat que l´èxit d´aquesta iniciativa es basa en una bona coordinació entre els diferents actors, i que ara el repte és que aquestes oportunitats laborals comportin salaris dignes per al col·lectiu. ´´El treball i la política social van de la mà. És vital que les regidories d´acció social i promoció econòmica vagin unides ´´, ha conclòs.

Joan Berlanga, tinent alcalde de l´Ajuntament de Sabadell, ha fet una reflexió: ´´els humans tendim a col·laborar i som diversos. Aquesta diversitat cal gestionar-la donant suport a entitats com Andi Down Sabadell i a projectes com aquest ´´.

Han participat en l´acte diversos empresaris i participants del programa, que han compartit les seves experiències. També hi ha hagut temps per unes dinàmiques de joc on han pogut interactuar dos col·lectius i dialogar sobre diferents aspectes de l´àmbit laboral.

Eduard Doz, subdirector de l´empresa de la Residència la Font de Sabadell, ha volgut destacar la satisfacció de la col·laboració amb Andi Down Sabadell des de ja fa ja dos anys, ja que té contractats dos joves amb síndrome de Down, ´´peces molt importants del nostre equip ´´ i ha comentat, també la importància de la col·laboració de la Fundació Vodafone España per ajudar a aquestes persones a formar part del món laboral.

L´objectiu del projecte ‘Yo me prep@ro’ és proporcionar a les persones amb discapacitat intel·lectual les eines i estratègies necessàries en aspectes clau com l´ús adequat de les TIC: programes informàtics, navegació per Internet, accés a xarxes bancàries informatitzades o aplicacions mòbils . Tot amb l´objectiu d´ajudar-los a salvar l’escletxa digital que els condiciona enormement a l´hora de trobar un lloc de treball, fet que suposa una seriosa trava a les seves aspiracions de millorar la seva autonomia i portar una vida el més plena i independent possible.

Aquest any, a la nostra ciutat estan rebent aquesta formació prelaboral en Noves Tecnologies 16 usuaris d´Andi Down Sabadell, que adquireixen les competències necessàries per poder exercir un lloc de treball amb la normalitat i eficàcia de qualsevol empleat.
Aquests alumnes de Sabadell se sumaran als altres en diverses províncies, aconseguint un total de 240 joves que rebran aquesta formació a tot Espanya. És total seran 10.500 hores formatives recolzades en set nous vídeo-tutorials que, amb un llenguatge senzill i accessible, detallaran els passos i instruccions perquè els alumnes coneguin a fons l´ús d´Internet, gestionar el correu electrònic o gestionar xarxes socials com LinkedIn, entre altres habilitats.

Després de l´èxit d´anteriors edicions, el projecte afronta aquest any la seva tercera edició a nivell nacional amb un renovat impuls, ja que ha superat les expectatives tant en el nombre de pràctiques aconseguides com en la xifra de contractacions aconseguides. Des de la seva posada en marxa el 2014, i malgrat les complicades condicions del mercat de treball, aquest programa ha aconseguit 150 contractes per a alumnes amb síndrome de Down.

Com a complement a aquesta edició, els 480 joves que van participar en les dues edicions anteriors del projecte han rebut un curs per a reciclar els seus coneixements perquè s´actualitzin les destreses adquirides en noves tecnologies aplicades a la vida laboral

Conveni marc

La realització d´aquest projecte s´emmarca dins el conveni marc subscrit amb data 8 de novembre de 2013 entre Fundació Vodafone Espanya, Plena Inclusió i DOWN ESPANYA per a la realització d´activitats conjuntes en matèria d´accessibilitat i inserció laboral que ajudin a millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest conveni vol fomentar la innovació tecnològica aplicada a l´accessibilitat i farà especial èmfasi en aquelles iniciatives que contribueixin a la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en l´àmbit laboral a través de projectes pilot d´innovació i sessions formatives i de divulgació.
<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia