Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Concert Solidari pro refufgiats a càrrec del grup d’autogestors “CARAI” d’Andi Down Sabadell
Notícies

Concert Solidari pro refufgiats a càrrec del grup d’autogestors “CARAI” d’Andi Down Sabadell.
16/05/2017

• Unes 200 persones van assistir a l’acte que van organitzar el grup d’autogestors “CARAI” d’Andi Down Sabadell.

• Artistes sabadellencs i altres del panorama artístic català van participar en el concert solidari, els beneficis del qual aniran destinats al projecte Micropolis per tal de millorar les condicions de vida de les persones refugiades.

El concert que va organitzar el grup d’autogestors “CARAI” d’Andi Down Sabadell va tenir molt bona acollida. La iniciativa va ser per proposada pels membres del grup d’autogestors amb la voluntat d’organitzar un esdeveniment solidari a favor de les persones refugiades, preocupats per a la situació existent vers aquest col·lectiu. L’acte tenia una doble finalitat, conscienciar als assistents de la situació viscuda i en què viuen les persones que han fugit del seu país i poder captar fons per col·laborar en projectes que els facilitin les estades temporals.

L’acte, dirigit pel mateix grup d’autogestors es va desenvolupar amb una aire festiu i popular i va comptar amb la presència d’artistes sabadellencs i d’altres del panorama artístic català.

La coral SomSons va donar el punt de sortida del concert i varen interpretar diverses peces,
entre les que cal destacar “Com plora el mar” dedicada a totes les persones que han deixat la vida al Mediterrani. Seguidament, el periodista i membre de la Lliga dels Drets dels Pobles, Josep Ramon Gimenez, va explicar en primera persona la seva experiència al camp de refugiats de Lesbos. Aquest testimoniatge va anar acompanyat d’una projecció produïda pel mateix periodista durant la seva estada a l’illa. A continuació, el grup de Sabadell Blues Captain van captivar el públic amb un estil molt enèrgic, amb influències de músics com, Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter o Jimi Hendrix . Després, el grup sabadellenc Kreck’n ‘tu del Club Social La Xamba, van interpretar tres peces del seu repertori musical amb influència del pop-rock. Per acabar amb els artistes locals, el grup musical de la pròpia entitat “Els Cracs d’Andi” van tocar acompanyats del conegut artista català Pep Sala, el qual ja ha tocat amb “Els Cracs” diversos cops.
En aquest punt va arribar el moment d’explicar on anaven destinats els beneficis del concert solidari i la responsable del projecte Micropolis va pujar a l’escenari per explicar el funcionament d’aquest. Micropolis Solidarity Group promou l’acollida de persones refugiades a cases de famílies gregues, proporcionant un espai de trobada entre tothom que integra el projecte. Aquest també ofereix suport econòmic, escola i assessorament jurídic.
El concert acabà amb l’actuació de Mónica Green, amb un crit d’esperança per a les persones refugiades, un final fantàstic amb tots els joves organitzadors i grups participants a l’escenari on van acompanyar a la cantant interpretant la coneguda cançó “Happy”.
Gabriel Fernàndez, regidor d’acció social de l’Ajuntament de Sabadell i Josep Escartín, Síndic de Greuges de Sabadell van assistir al concert on van quedar molt contents de la proposta. Pere Farrés, psicopedagog i insertor laboral de persones amb discapacitat intel·lectual de l’Escola Xaloc de Sabadell, va destacar la interessant i compromesa iniciativa del grup d’autogestors mostrant la seva implicació social.

Per últim, cal destacar la col·laboració en l’organització del concert de l’Ajuntament de Sabadell, La Regidoria d’Acció Social, la regidoria de Drets Civils i Ciutadania, la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades de Sabadell i la Lliga dels Drets dels Pobles.

<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia