Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Andi Down Sabadell s’adhereix al programa Ciutat i Escola
Notícies

Andi Down Sabadell s’adhereix al programa Ciutat i Escola.
14/09/2017

Enguany Andi Down Sabadell s’adhereix al Programa de Ciutat i Escola impulsat per l’Ajuntament de Sabadell. Aquest programa posa a l’abast dels centres educatius múltiples propostes per complementar la formació que l’alumnat rep a les aules, constarà aquest curs de 374 activitats, 30 de les quals s’incorporen enguany a l’oferta d’aquest programa municipal. El conjunt de propostes és possible gràcies a la participació de 70 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, s´impliquen en l´educació dels infants i joves amb un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona i que complementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius.

Un dels nostres pilars com entitat és transmetre i sensibilitzar a la societat de les capacitats i de la normalització del col·lectiu que atenem, per això creiem que si incidim en realitzar activitats en el terreny educatiu i posem èmfasi en treballar en aquest tema amb les noves generacions a llarg termini tindrem una societat més compromesa, més empàtica i més oberta i inclusiva.

L’activitat que presentem en el programa Ciutat i Escola, i que ja vàrem portar a terme l’any passat amb uns bons resultats, s’anomena “Relata”, una activitat de sensibilització i promoció dels drets de les persones amb síndrome de Down i/o discapacitat intel·lectual, adreçada a les escoles de la ciutat i destinat a alumnes de cicle Mitjà i cicle Superior d’educació primària.

L’activitat consta de dues subactivitats, la primera un taller de sensibilització a les aules dels centres educatius, uns tallers vivencials i d’experimentació amb l’objectiu que els infants puguin apropar-se a la discapacitat intel·lectual i concretament a la Síndrome de Down.
I la segona activitat es basa en un concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual, on totes les escoles que tinguin l’interès d’acollir-se en aquest projecte queden condicionades a la participació de les dues activitats. Les bases del concurs s’informaran oportunament a cada una de les escoles participants i un jurat determinarà els millors contes de cada escola. A finals de maig aproximadament es realitzarà l’acte del lliurament de premis.

L’adhesió al programa s’ha oficialitzat en data 14 de setembre en una roda de premsa de presentació que ha tingut lloc a l’escola Joanot Alisanda i en la que hi ha participat el regidors d’educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga; la directora del centre educatiu Dolors Durán i les presidentes de les noves propostes que s’adhereixen enguany en el programa, Dolors Pallàs i Rosa Roig, d’Andi Down Sabadell i l’Associació d’Acció Solidària Eulàlia Garriga - Càritas Sabadell, respectivament.<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia