Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Segona sessió de formació del projecte de Joves i Amics
Notícies

Segona sessió de formació del projecte de Joves i Amics.
12/02/2018

El passat cap de setmana es va realitzar la segona sessió de formació del projecte Joves i Amics del programa de Vida Independent de l’entitat.
Durant el cap de setmana es van realitzen diferents tallers i dinàmiques per dur a terme diferents pràctiques per a la vida independent.

A través del treball cooperatiu, el primer dia els joves es divideixen en grups, que donen suport diferents professionals i voluntaris, i la primera dinàmica tracta de dur a terme una pràctica de la llar,com es fer la compra i realitzar un àpat. Els joves es dirigeixen en els diferents espais con són el pis de formació i altres que cedeixen els joves que ja viuen de manera independent.

A continuació, es van dirigir a l’alberg Inout de Vallvidrera on es van dur a terme diferents tallers i activitats per facilitar el camí cap a la vida independent. Els tallers que es van dur a terme van ser: primers auxilis, taller de relaxació, “saber dir que no”, així com realitzar exercici físic, un dels punts principals del projecte, on es vol potenciar el foment i la promoció d’hàbits i pràctiques saludables.

Aquest projecte té un impacte molt favorable on els joves a part de compartir un cap de setmana entre amics prenen consciencia i adquireixen pràctiques que els ajudarà a millorar la seva qualitat de vida en diferents àmbits (salut, autodeterminació, confiança,...)

“Joves i amics” és un projecte de formació prèvia, que inicia als joves vers el procés cap a la vida independent educant en habilitats personals (l’autonomia, la presa de decisions, la responsabilitat, l’autocrítica, el coneixement i el control de les emocions...), habilitats de la vida a la llar (cuinar, endreçar, organitzar un àpat...), així com en la resolució de conflictes, és a dir els coneixements bàsics per a resoldre problemes i poder donar les respostes adequades.

El projecte Joves i Amics va dirigit a joves majors de 16 anys, amb i sense discapacitat intel·lectual que es volen formar per aconseguir una vida independent, així com els familiars dels joves amb discapacitat.

<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia