Andi Sabadell. Associació Síndrome de Down

Vint-i-dos joves d´Andi participen a la tercera sessió del projecte de Joves i Amics
Notícies

Vint-i-dos joves d´Andi participen a la tercera sessió del projecte de Joves i Amics.
16/04/2018

El passat cap de setmana es va realitzar la tercera sessió de formació del projecte Joves i Amics del programa de Vida Independent de l’entitat.

A través del treball cooperatiu, el primer dia els 22 joves participants es van dividir en quatre grups, amb el suport de diferents professionals i voluntaris. La primera dinàmica que es va dur a terme va ser una pràctica de la llar, la realització d’un àpat i les tasques que se’n deriven (fer la llista d’ingredients, mirar la recepta, anar a comprar, etc). Els joves es van dirigir en els diferents espais con són el pis de formació i altres que cedeixen els joves que ja viuen de manera independent. Un altre grup es va quedar a la seu de l‘entitat i va realitzar un taller de manipulació i conservació d’aliments.

A continuació, tots els grups es van dirigir a l’alberg Inout de Vallvidrera on es van dur a terme diferents tallers i activitats per facilitar el camí cap a la vida independent. Les dinàmiques varen constar en un taller formatiu impartit per mossos d’esquadra sobre bones pràctiques a internet i una connexió segura. Un altre dels tallers amb el títol “anar de viatge”, va servir d’ajuda als joves alhora de fer i estructurar l’equipatge. Durant el cap de setmana també hi va haver espai per moments més lúdics com anar a la discoteca o jocs dirigits, treballant la psicomotricitat.

Aquest projecte té un impacte molt favorable on els joves a part de compartir un cap de setmana entre amics prenen consciencia i adquireixen pràctiques que els ajudarà a millorar la seva qualitat de vida en diferents àmbits (salut, autodeterminació, confiança,...)

“Joves i amics” és un projecte de formació prèvia, que inicia als joves vers el procés cap a la vida independent educant en habilitats personals, habilitats de la vida a la llar, així com en la resolució de conflictes, és a dir els coneixements bàsics per a resoldre problemes i poder donar les respostes adequades.

El projecte Joves i Amics va dirigit a joves majors de 16 anys, amb i sense discapacitat intel·lectual, que es volen formar per aconseguir una vida independent, així com els seus familiars.<< Tornar


Andi Sabadell, Atenció a Infants i Joves amb necessitats especials * Nota Legal * Política de cookies * Nif: G 60515012 * Contacto * Mapaweb * Produït per Anunzia